VI FACILITERAR VERKLIG FÖRÄNDRING

Välkommen till Lorensbergs

FACILITERING

Vi är övertygade om att kraften i facilitering frigör oändliga möjligheter. Facilitering förändrar hur organisationer, team och individer kommunicerar och interagerar. Det är tron på att svaret redan finns i rummet. Det är hjärtat i allt vi gör.


Vad menas egentligen med facilitering? Ordet facilitera kommer från det latinska ordet ”facilis”, eller ”facile”, vilket betyder att underlätta. På Lorensbergs arbetar vi med att underlätta förändring, och att göra det enklare att förändra på riktigt.

─────── OM OSS ───────

PROFOUND - PROFESSIONAL - PARTNERSHIP

Lorensbergs grundades 1995 med ambitionen att förena en passion för tydlig och pedagogisk lärdesign med ett psykologiskt djup och beteendevetenskapliga verktyg. Kombinationen av dessa utgör en bra grund till att kunna utveckla ledare, team och medarbetare på ett sätt som faciliterar hållbara resultat. Vi strävar mot att facilitera varaktig förändring i de organisationer vi arbetar med genom att utveckla både individer, grupper och ledare såväl som organisationen i sin helhet. När våra klienter själva leder förändring och utveckling trivs vi på Lorensbergs som allra bäst med vårt arbete. Vi gör skillnad!

Lorensbergs har som mål att ge alla våra klienter det allra bästa professionella stöd och support som tänkas kan. För att kunna leverera detta utmanar vi kontinuerligt vårt eget sätt att arbeta genom att identifiera utvecklingsområden och implementera ny kunskap, nya verktyg och nya metoder i vår egen organisation. Med en kombination av erfarna psykologer, professionella facilitatorer, coacher, utbildningsspecialister, ett inhouse digitalt designteam och organisationskonsulter över hela världen faciliterar Lorensbergs utveckling och förbättring.

ANTAL KONSULTER

34

ANTAL CERTIFIERADE FACILITATORER

10

ANTAL ÅR AV UNIVERSITETSSTUDIER

200

ANTAL FACILITERINGSPRISER VI VUNNIT

3

Vi tycker om att arbeta i nära partnerskap med våra klienter, ett partnerskap som bygger på ömsesidigt förtroende, respekt och öppenhet. Vi värderar långsiktiga relationer och att lära tillsammans med, och av, våra klienter, så att mervärdet av våra interventioner överträffar förväntan inom klientens organisation.

VI GILLAR:

 
Människor som brinner för att göra skillnad.
 
Människor som lever som de lär och visar vägen genom att tydligt demonstrera de beteenden de förväntar sig av andra.
 
Att skapa nära och långsiktiga relationer med våra samarbetspartners.

VI GILLAR INTE:

 
Människor som söker en snabb och kortsiktig lösning och inte är beredda att investera vad som krävs för varaktiga resultat.
 
Människor som inte är seriösa gällande förändring och förbättring och värdet av detta.
 
Att se oss själva som bara leverantörer av en tjänst.

─────── VAD VI GÖR ───────

VI FACILITERAR:

FÖRÄNDRING

När vi arbetar med förändring utgår vi från ett lösningsfokuserat perspektiv – vi hittar det som redan fungerar bra och gör mer av det!

 

Vi jobbar med begrepp som microsystem, wirearchy, viral spridning och självorganisering snarare än koncept som hierarki, implementering, roll-out och ”uppifrån och ner”. Vår filosofi är att en klients interna resurser kan facilitera förändring genom användning av modern komplex metodik och ett facilitativt synsätt. Att ta tillvara de interna resurser som redan finns upplever vi som bättre i det långa loppet istället för att skapa kortsiktiga lösningar med hjälp av externa resurser. Vi på Lorensbergs tror att förändring börjar hos varje individ, och i det microsystem som omger denne, till exempel en patient, en process, en kund eller ett utvecklingsteam. Om det är såhär din organisation också ser på hur man skapar varaktig förändring, vill vi gärna jobba tillsammans!

LEDARE

Organisationer finns i många olika former och storlekar, alla med olika kultur, strategi, vision och utmaningar. Så när vi skall utveckla ledarskap i en organisation börjar vi med tesen att alla är olika och har olika behov, inte att ”one size fits all”. Vi skräddarsyr tillsammans med er program och träningar som passar just era unika behov. Vi hjälper er att hitta en lösning som passar, allt från individuell coaching, teamutveckling, till virtuella ledarskapsprogram och förändringsledarskap.

TEAM

Vad kännetecknar en bra ledare? Vad kännetecknar en bra medarbetare och teammedlem? Är skillnaden så stor egentligen? Idag har vi höga krav på ett teams förmåga att leda, ta initiativ och utvecklas. Ändå är det väldigt få organisationer som satsar lika mycket på att utveckla team och dess medlemmar som man satsar på utveckling av chefer/ledare och deras ledarskap. Det vill vi ändra på! I de allra flesta av våra ledarskapsprogram utvecklar vi dialogguider och faciliterande material med övningar som gör att ledare kan dela kunskap med hela teamet. Smart eller hur?

INDIVIDER

Ibland behöver individer lite extra support. Det kan vara i en team- eller ledarskapsprocess – från coaching till språkutbildning till personlighetstester – vi söker aktivt efter lösningar som skapar engagemang hos individer. Det handlar om medveten och precis träning för anpassat efter individens specifika behov.

LÄRANDE

Ända sedan 1995 har vi kontinuerligt utvecklat våra inlärningsmetoder och tekniker. När vi designar våra program och träningar använder vi oss av metoder som brain friendly learning och neuroscience. Vårt mål är att facilitera utveckling och kreativt skapande, inte snabb konsumtion. Baserat på vår kunskap och expertis inom psykologi, pedagogik och virtuell inlärning kan våra facilitatorer och tränare hjälpa till med att ta fram träning och processer som leder till resultat. Vi designar och producerar också digital JITL (Just in time learning), vilket betyder att verktygen och inlärningen finns där när du behöver den; interaktivt lärande som eBricks, eCoaching, appar och videos.

ÖPPNA PROGRAM

Vi erbjuder flera av våra program som öppna utbildningar – ”Signature Programmes”. De öppna programmen är för dig som vill lära och utvecklas tillsammans med deltagare från många olika företag och organisationer, eller för dig som vill ha ett smakprov på vad Lorensbergs kan erbjuda.

 

Facilitera mera! Våra öppna kurser våren 2020. 

DESIGN

Komini är Lorensbergs egna kreativa byrå som jobbar inom alla designområden.

 

Komini är specialiserade inom områdena webb, video och varumärke och strävar efter att få klienter att sticka ut från mängden. På Lorensbergs är de fokuserade på att polera grafiskt material samt att leverera avancerade digitala upplevelser, som vår nya plattform Digital Facilitation till exempel.

 

Deras expertis sträcker sig över en rad olika områden, inklusive hemsidor, video, animering, visuella identiteter, logotyper och kampanjer på sociala medier. Som klient till Komini har du höga förväntningar, men du är också modig och öppen för nya idéer. Du är inte rädd att tänka annorlunda – att sticka ut.

Läs mer

─────── VÅRA KUNDER ───────

─────── OUR TEAM ───────

─────── KONTAKTA OSS ───────

HÖR AV DIG!

Har du några frågor? Kontakta Viktor så hjälper han dig!

 

+46 31 340 80 09

 

info@lorensbergs.se

Fredsgatan 1 • 411 07 Göteborg • Sweden

Prenumerera på nyhetsbrev: