English
Resurs 1 Johan

Johan Bäckman

Johan är automationsingenjör som börjat sin karriär inom produktions- och produktutveckling samt affärsutveckling. Som chef/ledare har han en gedigen bakgrund med att framgångsrikt utveckla både internationella och nationella, organisationer tillsammans med andra, på både på strategisk och på operativ nivå. Sedan 2008 arbetar Johan organisationskonsult och föreläsare där han har förtroendet hos ledningsgrupper att stödja dem i deras personliga, och deras organisationers, utveckling med deras strategiska mål och värderingar i fokus.

Johans roll innefattas ofta att agera rådgivare/mentor för att utmana givna normer samt vara faciliteterings- och förändringsledare att skapa struktur och process för att skapa en framgångsrik förändring, hos (ledar)individer, grupper och organisationer. Johan är initiativtagare och facilitator till flera framgångsrika ledarskapsprogram.

Johan anses som en ärlig, driven, kompetent, engagerad, positiv och nyfiken person. Detta har lett till att han har arbetat med många olika verktyg och metoder för personlig-och organisatorisk utveckling, bl.a. Speed of Trust, IMGD, Normkritiskt ledarskap, Valuesonline, EQ-i 2.0, Extended DISC och MBTI. Johan är också certifierad INLPTA- och ICF coach samt själv certifieringsutbildare i Culture Transformation Tools® (CTT) metoder och verktyg.

Några av kunderna Johan har arbetat med är AB Volvo, We Consulting, Vattenfall, Chalmers Innovation, Fortos Management, Käppalaförbundet, Sahlgrenska Universitetssjukhus.

johan.backman@lorensbergs.se

×